Huiskamersessie: moeilijke stukken spelen.

Van september 2016 tot de zomer van 2017 kwamen er twee groepen om de zes weken bij elkaar in Zwanenburg om stukken te spelen die spelers zelf al snel als te moeilijk aan de kant zouden leggen.

Maar met hulp van elkaar zijn we eens een aantal van deze moeilijke stukken wat beter gaan bekijken: wat is lastig om te spelen en waarom; ligt dat aan de vingerzetting; aan de baspartij; het ritme in de bas bijvoorbeeld. Kortom het stuk werd eens onder de loep gelegd op een doordeweekse ochtend.

In de zes weken die volgden kregen de spelers alleen een video filmpje. Zes weken later mochten ze het eens aan elkaar laten horen of ze dit moeilijke stuk onder de knie hadden gekregen. Daarna stond er weer een nieuw moeilijk stuk op het programma.

Hieronder komen de stukken te staan die we eens geprobeerd hebben te spelen met elkaar. Sommige zijn wellicht bekend, de meeste staan ook op de website en sommige zijn mogelijk nieuw.

Zin in een uitdaging, bijgaand een eerste stuk om eens nader te bekijken. Vanaf begin november 2017 komt er maandelijks een stuk bij.

dr Mütsche Geist (juni 2017)

 dr Mütsche Geist 4 bassen    dr Mütsche Geist 8 bassen mp3

 

 

Na de zomer volgen er meer moeilijke stukken .........

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: