Trekharmonicadag op 10 maart a.s. in Oss.

Ja je leest het goed, een extra trekharmonicadag, dit keer niet in Zwanenburg, maar in Oss (Brabant) dankzij Ardy Proot.

Zij vindt dat er in haar regio te weinig wordt georganiseerd voor de trekharmonica dus trok ze de stoute schoenen aan en benaderde diverse vooraanstaande spelers om workshops te geven in haar regio. En daar ben ik er een van!

Wat gaan we doen?

De bedoeling is dat we op zaterdag 10 maart rond elf uur starten met het samenspelen in meerdere partijen van vooraf toegestuurde bladmuziek.

Het samenspelen word afgewisseld met open podium optredens van de deelnemers. Laat het nummer wat jij mooi vindt eens aan anderen horen en inspireer andere trekharmonica spelers tot het uitbreiden van hun repertoire.

Ergens rond een uur is er een lunch verzorgd door Ardy waarin we niet alleen kunnen genieten van haar kookkunsten, maar ook bij kunnen praten met deze en gene en wellicht weer nieuwe contacten op doen.

Na de lunch zetten we een stap verder in het samen spelen, door het te combineren met zang. Niet dat we trekharmonica gaan spelen en zingen, dat mag uiteraard wel. Maar dat een deel van de spelers gaat zingen en een deel spelen. De combinatie van zingen en spelen blijkt erg mooi te zijn.

Wat moet ik meebrengen aan niveau?

Centraal op trekharmonicadagen die ik organiseer is het plezier in het samenspelen en het delen van onze soms uit de hand gelopen hobby. Kortom een goed humeur is vooral heel belangrijk.

Je mag dus ook alleen komen om inspiratie op te doen als je nog nauwelijks kan spelen of nog weinig andere trekharmonica spelers kent. De sfeer proeven kan een goede reden zijn om eens langs te komen.

Maar ook spelers van enig niveau zijn welkom, want dat maakt een diversiteit aan repertoire weer mogelijk.

Het repertoire zal afgestemd zijn op spelers van verschillend niveau. Ik hoop altijd dat zowel de beginner als de gevorderde aan zijn trekken kan komen

En wat zijn de kosten?

De kosten zijn € 30 euro voor koffie, thee en de lunch tussen de middag. Dat bedrag mag je overboeken naar rekeningnummer:
NL34 ASNB 0708 8676 26
ten name van: G. Gerritsen Zwanenburg ovv trekharmonicadag Oss.

Zodra het bedrag op mijn rekening staat sta je op de lijst. Stuur mij ook een mail dat je meedoet perspectief@ggms.nl  zodat ik je het repertoire kan toesturen voor deze dag en eventuele andere informatie.

Uiteraard kan je ook mailen met vragen die je hebt.

Wil je een idee hebben hoe zo'n dag er uit ziet?

In november afgelopen jaar organiseerde ik er een in Zwanenburg, klik op deze link voor een kleine impressie, de hele film is veel langer, maar dan heb je een beetje een idee: https://youtu.be/0Dy2ABAF8PY?t=15m17s

 

 

 

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: