balgouvertureheader

Samen komen we verder dan thuis alleen

Update 31 juli 2021: Nog twee nieuwe filmpjes geplaatst: We zijn inmiddels met 15 spelers en er worden bijna dagelijks filmpjes gedeeld, maar ook muziek bestandjes zonder film. Het doel is nu al bereikt, namelijk spelers met elkaar in contact brengen in een tijd waarin dat wat moeilijker is dan normaal. Interesse om deel te nemen lees dan even wat de bedoeling is en meld je aan.

Elke maand plaats ik twee filmpjes met bladmuziek als oefenmateriaal voor iedereen. Het staat je vrij om ze te oefenen en te delen met anderen in de groep, hieronder de twee filmpjes van de maand maart. Beide filmpjes zijn (voor mij ook nieuw) opgenomen met mijn smartphone.

 

 
Waar gaat die app groep over?

Als gevolg van het coronavirus zijn we meer thuis, volgen soms minder les of workshops en ook samenspelen met anderen is al snel aan regels verbonden waar je niet gelijk blij van word. Dat thuis spelen en oefenen is dan niet altijd inspirerend meer want wie hoort het verder dan je huisgenoten.

Om daar iets aan te veranderen heb ik gezocht naar manieren om ons trekharmonicaspel te delen met andere spelers. Spelers die ook graag eens willen dat er iemand meeluistert, maar ons ook weer inspireren en op nieuwe ideeŽn brengt.

Wat heb ik nodig?

Om te beginnen heb je niet meer nodig dan een smartphone. Daar zit een camera op waarmee je kan filmen. En verder om de filmpjes met elkaar te delen heb je Whatsapp nodig, dat is een programma om berichten uit te wisselen in een groep gelijkgestemden.

Wat is de bedoeling van deze groep?

 In de Whatsappgroep plaatsen we filmpjes of opnames van een stukje wat we willen delen met anderen, omdat we het oefenen en er niet uit komen, ter inspiratie voor anderen en welke andere reden dan ook die je maar kan bedenken. Andere leden van de groep kunnen als ze dat willen reageren.

Verder kunnen we ook vaardigheden uitwisselen om te leren een filmpje op te nemen, hoe moet dat eigenlijk.

De insteek is zo laagdrempelig mogelijk: vooral spelers die zoekend zijn in de digitale wereld. Spelers die een smartphone en Whatsapp op hun telefoon hebben. Spelers die het leuk vinden om hun ervaringen zowel op schrift in de chat als op film te delen. Insteek samen komen we verder dan thuis alleen.

Durf te spelen durf te delen

De groep gaat heten durf te spelen durf te delen, simpelweg omdat velen het moeilijk vinden hun spel te delen. Iedereen die meedoet kent dit probleem. Het streven is niet, perfect opgenomen filmpjes.

Ik ga er van uit dat in deze groep veel mislukte filmpjes voorbij komen, waar we soms hartelijk om kunnen lachen, omdat we het soms zo moeilijk vinden om een camera goed te installeren, om foutloos te spelen, of dat er een kat door het beeld loopt. Maar .. aldoende leert men. 

Wil je meedoen?

Je kan als je whatsapp hebt op je telefoon mij een berichtje sturen. Dat doe je door een nieuw bericht aan te maken in Whatssapp (meestal rechtsboven een vierkantje met een pen) en daarna op nieuw contact te klikken. Dan heb je mijn telefoonnummer nodig, dat is 06-245 949 82

Zet in het bericht dat je mee wil doen met de groep durf te spelen en je voor en achternaam. Dan zal ik je toevoegen aan de groep.

Vragen?

Roept dit bericht vragen op, aarzel niet me te  mailen of te appen of te bellen