Spelen met de Steirische Harmonika

Deze bundel is speciaal gemaakt voor trekharmonica spelers die een uitstapje willen maken naar de Steirische Harmonika en daarbij graag gebruik maken van de kennis die ze al in huis hebben, namelijk het cijfernotatiesysteem.

Naast de trekharmonica bespeel ik graag de Steirische Harmonika. Toen ik met dit instrument begon dacht ik dat ik daarvoor het speciaal ontworpen Griffschrift moest leren, maar dat blijkt helemaal niet nodig. Op een paar knoppen na (twee halve tonen op de eerste rij) zit het gehele tweerijer knoppenstel gewoon op een Steier op vrijwel dezelfde plek. Met uiteraard nog een aantal extra mogelijkheden op de derde en vierde rij. Meer informatie hierover vind je in een apart artikel (een steier is een grote trekharmonica)

Dat betekent dat je met een paar aanpassingen voor de extra rijen, gewoon het cijfernotatiesysteem wat je kent van de trekharmonica kan gebruiken om op een Steirische Harmonika te spelen. En dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

De afgelopen tijd heb ik aardig wat repertoire uitgewerkt op deze wijze voor de Steirische Harmonika.

Recent heb ik deze stukken gebundeld onder de titel: Spelen met de Steirische Harmonika. Het zijn voornamelijk Duitse en Oostenrijkse volksliedjes.

Ze beginnen simpel over twee rijen en gaandeweg pak je de derde rij er bij.  

Ik beperk me in deze bundel tot een GCF gestemde drierijer, maar je kan deze stukken ook spelen op een vierrijer.  

Bijgaand de inhoudsopgave en een tweetal voorbeelden uit de bundel.

 Inhoudsopgave   
 Heu't kommt der Hans nach Haus mp3
 Ganz am ende einer Straße  mp3

Hoe te bestellen?

Je kan de bundel plus CD bestellen door 18 euro over te boeken op bankrekeningnr: NL34 ASNB 0708 8676 26
ten name van: G. Gerritsen Zwanenburg
onder vermelding van: Steirische bundel.

Bundel alleen kost 13 euro, de CD 5 euro. In de prijs zijn de verzendkosten reeds berekend voor verzending in Nederland. Woon je buiten Nederland graag even overleg over de verzendkosten. Bic code: ASNB NL21

Nieuw: je kan nu ook een pdf bundel bestellen van deze bundel. De kosten daarvan zijn € 7,50. Je ontvangt dan de complete bundel in pdf formaat per mail, die je zelf kan uitprinten. Stuur me een mail met je vraag

Het is verstandig voor een snelle verzending om me ook even je adresgegevens te mailen (klik hier als deze link niet werkt). Op mijn internetrekening, maar ook op mijn afschriften worden deze niet altijd compleet vermeld.

Mocht je (te) lang op een bundel moeten wachten neem dan even via de mail contact met me op. Uiteraard ook wanneer je andere vragen hebt. 

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: