Huiskamersessie: uit je hoofd leren spelen.

Voor deze cursus kan je je niet meer aanmelden helaas, het aantal aanmeldingen bleek zo groot dat er in het najaar twee groepen starten.
Bericht geplaatst 1 september 2015

Menig trekharmonicaspeler kan met enige jaloezie kijken naar collega's die zonder bladmuziek hun stukken spelen. Geen wegwaaiende bladmuziek en het lijkt dan zo vanzelf te gaan. Soms hebben ze het dan zelf wel eens geprobeerd, maar lukt dat dan toch niet als er bijvoorbeeld publiek omheen staat.

 

Reden om daar eens speciaal aandacht aan te besteden in een aantal huiskamersessies. 

Begin oktober 2015 wil ik graag starten met een groep van vijf spelers om uit je hoofd te leren spelen.

De vorm is in het begin simpel: ik speel een melodie voor en de groep gaat deze in etappes naspelen. Geen bladmuziek gewoon kijken luisteren en nadoen. Zes weken later mag je het resultaat laten horen en leer je weer 1 a 2 nieuwe stukken uit je hoofd.

Wat als je de melodie na een dag alweer kwijt bent? Van elk nummer zal ik een filmpje maken waarop ik het nummer voorspeel in een rustig tempo, zo kan je in de tussenliggende zes weken toch oefenen.

Frequentie bijeenkomsten, duur data 2015 en waar?

De huiskamersessies zijn om de zes weken in 2015 is dat op vrijdag 2 oktober en vrijdag 13 november. De data in 2016 worden uiterlijk 2 oktober aan iedereen doorgegeven.

De huiskamersessies vinden plaats in Zwanenburg (ligt tussen Haarlem en Amsterdam) en starten om 10.00 uur en duren tot 12.00 uur.

Kosten en aanmelden:

Je kan je aanmelden door mij een mail (klik hier als deze link niet werkt) te sturen met je naam en het bedrag over te boeken op mijn rekening.

Kosten zijn €  90,-  voor 6 bijeenkomsten tot de zomer van 2016.
Je kan het bedrag overboeken op bankrekeningnr:
NL34 ASNB 0708 8676 26 ten name van: G. Gerritsen Zwanenburg
onder vermelding van: hks uit het hoofd

 Zodra het bedrag binnen is, sta je op de lijst.  

Vragen?

Heb je vragen over dit initiatief, dan kan je me gerust bellen 020-4978645 (vragen naar Gerard Gerritsen) of mailen (klik hier als deze link niet werkt)

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: