Kan ik de maker van deze website, met al die gratis beschikbaar gestelde bladmuziek, belonen voor zijn werk?

Deze vraag bereikt hem geregeld en dat schijnt hem heel blij te maken. U vraagt zich wellicht af waarom, dat antwoord is volgens hem nogal simpel: achter een dergelijke vraag gaat een blijk van waardering schuil. En ook de maker van deze site kent zichzelf inmiddels goed genoeg om te weten dat hij erkenning en waardering op prijs stelt.

Nieuwe suggesties sinds januari 2019

Hoe kan ik mijn waardering laten blijken?

Daar zijn verschillende vormen voor:

- u kan eenmalig of jaarlijks een donatie doen. Dat levert ook nog wat op voor uzelf. Door op deze link te klikken krijgt u meer informatie;

- de allernieuwste variant sinds 2019 is de volgende:
Aan het eind van elke werkdag verdwijnt de maker van deze site het liefst in een goed boek met een stuk chocola en een kopje vers gezette thee. Met alle drie die dingen kunt u iets voor hem doen, vanzelfsprekend als u dat wil.

 

Laten we beginnen met een goed boek:
De maker van de site is een enorme lezer. Hij is echter ook een eenvoudig en sober levend iemand, dus nieuwe boeken daar is hij niet zo van. Ze mogen van hem gelezen zijn en hij deelt zijn eigen boeken en die van anderen dan ook op een kleine website www.wijdelen.nl. Maar ja hoewel hij veel boeken daardoor ontvangt van anderen is hij toch ook altijd weer op zoek naar dat ene boek wat hij ook nog wil lezen en wellicht kunt u daarbij helpen.

Momenteel is hij op zoek naar het boek Baltische zielen van Jan Brokken:

Een van de belangrijkste redenen is dat hij door een trekharmonicaspeler is getipt dat hier een hoofdstuk in staat over een componist Arvo Pärt waarover hij recent op de site geschreven heeft. Klik hier als u dit wilt lezen. En ja het is van Jan Brokken die kent hij wel van de kozakkentuin.

Misschien staat dit boek wel bij u in de kast of op uw e reader te verstoffen of komt u geregeld in tweedehands winkels of zoekt u ook regelmatig op marktplaats of boekwinkeltjes.nl. Hij weet dat niet natuurlijk.

Mocht u een exemplaar hebben of er een gevonden hebben, u zou hem een groot plezier doen met dit boek, u kan het sturen naar:
Gerard Gerritsen
Kinheim 374
1161 DL  Zwanenburg
U kan er een bericht bij doen, een mailadres (dan komt u op de donateurslijst) of zelfs anoniem. Hij snapt de hint (lees: waardering) wel!

En mocht u denken straks heeft hij dat boek al. Nee dat is niet het geval zodra hij dit boek heeft krijg ik wel een hint om een nieuw boek te plaatsen, want deze man leest heel wat af.

Mocht u denken, ik ben zelf ook op zoek naar een (e) boek, mail hem gewoon, de kans is niet ondenkbaar dat hij het heeft en ... hij deelt heel graag, nog liever dan dat hij ontvangt, ook al heeft u zelf geen boek voor hem, klik hier om hem te mailen of ga naar contact

En tot slot .... ook dit boek gaat na lezing weer verder naar een lezer.

 

En hoe zit dat met die thee?
De maker van de site was ooit een enorme koffiedrinker. Inmiddels is hij in etappes over geschakeld naar thee en af en toe een bakkie. En ja dat is dan weer typisch voor de man, geen gewone thee van douwe egberts ofzo, maar verveine thee. Ja ik snap dat u denkt wat?

Hij beweerd dat hij er ook niets aan kan doen, maar op de buurtuin waar hij graag komt, drinken ze verveine thee, ook wel citroenverbena genoemd zo heeft hij het ontdekt. En zo ziet het er uit:

En waar vind je dit? Wellicht zijn er spelers die het zelf kweken, maar het is als blad (dat vind hij het lekkerst) in zakken te koop bij allerlei winkels, zoals:

- Teabar.nl;     Blanche Dael;     Tjament

Volgens hem zijn ze ook verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.

Mocht u denken oh appeltje eitje dat regel ik, u zou hem een groot plezier doen met een zak, die u kan het sturen naar:
Gerard Gerritsen
Kinheim 374
1161 DL  Zwanenburg
U kan er een bericht bij doen, een mailadres (dan komt u op de donateurslijst) of zelfs anoniem. Hij snapt de hint (lees: waardering) wel!

Overigens adviseert de maker van deze site om zelf ook eens deze thee te gebruiken, hij was zeer verrast door de aangename smaak!

 

En die chocola is dat simpel te regelen?
Tja ... die chocola is wel een dingetje want die is nogal prijzig, ooit kreeg hij er een van zijn vriendinnetje die een weekendje weg was naar Delft en nu staat het jaarlijks op zijn Sinterklaaslijstje.
Het is pure chocola met stukjes sinasappel afkomstig van Van der Burgh Chocolaat

U kan deze reep of een andere als u denkt deze is volgens mij nog lekkerder, gewoon bestellen op de site en opsturen naar:
Gerard Gerritsen
Kinheim 374
1161 DL  Zwanenburg
U kan er een bericht bij doen, een mailadres (dan komt u op de donateurslijst) of zelfs anoniem. Hij snapt de hint (lees: waardering) wel!

- Inmiddels heeft de maker van de site een alternatief gevonden, het leven van deze muzikant is redelijk sober en daar past slechts af en toe een luxe reep in. Dit alternatief maakt hem minstens zo blij en dat is afkomstig van de Lidl supermarkt: pure chocola met sinasappel stukjes:

Daarvan passen er twee a drie in een enveloppe door de brievenbus, maar neem er gerust eentje extra voor u zelf want ze zijn erg lekker. En ook deze kan u sturen naar het adres hier boven met of zonder een berichtje wat u zelf wil.

Is een stukje chocola een boek of een zakje thee voldoende?

De maker van deze site is een eenvoudig en sober levend mens, die liever weggeeft dan ontvangt. Het persoonlijke gebaar en de moeite die u neemt om te laten blijken dat u zijn werk waardeert is voor hem het belangrijkst.

Het zijn onder andere dit soort attenties die de maker van deze site niet kan weerstaan en waardoor hij anderen blijft verleiden om muziek te maken. Zo'n plofje op de deurmat als de postbode langskomt, daar word hij heel blij van.

Hij kan het echter ook niet laten om anderen te verleiden om te lezen, want niet alleen bladmuziek ook boeken geeft hij ook aan u gratis weg:

www.wijdelen.nl