TREK ER EENS UUT (TEEU) 24 -28 mei 2017 Een kleine gekleurde impressie

Van woensdagavond tot zondagochtend ondergedompeld in trekharmonica klanken. 200 spelers verspreid over een kloosterachtig gebouw, allerlei workshops volgend overdag en in de avond vrij spelend waar het maar kon. Een bijzondere ervaring!

De tweede keer

Dit jaar was ik wederom gevraagd om de workshop voor beginners te geven, zoals de oplettende lezer van deze site wel weet. De deelnemers zullen onderstaand beeld goed herkennen, zo stond ik vaak voor de groep om een en ander uit te leggen.

 

 

Foto genomen door Rob Verweij

 

Zoals gebruikelijk liepen de zaken weer anders dan in aanvang gepland. De ruimte waar ik les zou geven bleek vol bouwmaterialen te staan. Geen punt, de organisatie is wel wat gewend, dus vertrokken wij naar de zolder. Daar hebben we in een relaxte sfeer uitgebreid stil gestaan bij allerlei beginnersproblemen, zoals:
- Hoe maak je van een rijtje noten muziek;
- wanneer gebruik je nu de eerste knop en ;
- Hoe pak je lucht tijdens het spelen;
- Hoe plaats je je vingers op een handige manier;
- Optreden hoe doe je dat eigenlijk?

En dit zijn nog maar de eerste die me te binnen schieten. Uiteraard hebben we ook veel samengespeeld, zelfs in 4 partijen. Dat lukte opvallend goed, de ervaring leert dat samenspelen meestal goed verloopt als de sfeer in de groep goed is en ik had geluk, bijgaand een groepsfoto van de deelnemers:

 Foto genomen door Rob Verweij

 

Presentatie van de groepen

Op zaterdag middag is het de gewoonte dat de verschillende workshop groepen, dit jaar waren het er 15, een presentatie geven van hetgeen ze de afgelopen dagen geleerd hebben. Hieronder een kleine impressie van ons optreden, je hoort achtereen volgens een stukje van Valse le petit bal du Moulin en de Apples Peaches Pumpkin Pie Polka

 

 

Video gemaakt door Annemarie Emmen

 

Alle docenten bij elkaar

Maar liefst 15 docenten afkomstig uit heel Europa gaven dit jaar een workshop op Trek er es uut. De inhoud kon variŽren van Catalaanse dansen; Muziek uit Breton; Amsterdamse nachten; Walsen walsen en nog eens walsen; Tango's leren spelen; Typisch Noorse muziek; Popmuziek; Engelse tunes uit je hoofd leren en nog veel meer, hieronder een overzichtsfoto van de docenten van teeu 2017.

 

 

Foto van Rob Verweij 

 

Langzaamaan staat al het foto- en filmmateriaal online. Hieronder een paar linken waar je foto's en filmpjes kan bekijken van TEEU 2017