Archief Nieuws 2020

Nieuws 31 december 2020

Ik hoop dat de komende nacht er zo uit ziet. Een mooie heldere sterrennacht zonder vuurwerk. Mijn poes wordt daar ook heel blij van, hoewel .. hij heeft geen weet van wat hij mist.
Het is de laatste dag van het jaar, tijd voor een terugblik van wat er allemaal gebeurd is op de site in mijn leven en in de trekharmonica wereld en dat dan gecomprimeerd tot zeg maar een A4 tje. Dat verhaal kan je hier lezen
 

En op de valreep nog een passend stuk voor een jaar wat alweer bijna verstreken is "How swiftly time flies" een prachtig Pools volksliedje, dan heet het "Jak szybko mijaja chwile" Heerlijk liedje om te spelen, maar niet heel makkelijk. Het is te vinden in het CF deel.
Ooit wel eens de muzikant gezien of gehoord die hier op het plaatje staat? Geneer je niet als je hem niet kent, tot voor een paar dagen wist ik ook niet van zijn bestaan. Maar dankzij het feit dat we hier boeken delen met andere lezers (www.wijdelen.nl), staan er geregeld dozen met boeken voor onze huisdeur en in een van die dozen zat het boek "James Rhodes Pianist, hoe muziek mijn leven redde". Voordat het boek weer verder gaat op zijn reis, ga ik het ergens in het komend jaar lezen, onder andere vanwege dit filmpje.

____________________________________________________

Nieuws 19 december 2020

In het Kerst deel heb ik nog een heel mooi klein adventliedje toegevoegd "Staad staad, heit is´Advent, wia unsa Kerzerl sche brennt" uit Beieren in Zuid Duitsland. In het CF deel ook een liedje voor deze tijd een oud marialiedje uit Polen Serdeczna Matko en ook hier heb ik een video bijgevoegd waarin het liedje heel mooi gezongen word. Tot slot is Ardy's dood waar ik eerder over berichte, bij veel mensen niet ongemerkt voorbij gegaan, gezien de vele reacties die ik kreeg. Maar ook de Leeuwarder Courant besteedde aandacht aan deze verbinder van mensen die nog graag was doorgegaan, het artikel kan je hier vinden

____________________________________________________

Nieuws 6 december 2020

In het Kerst deel heb ik drie nieuwe kerstliederen toegevoegd, met dank aan een aantal spelers, waaronder Heleen Rook die mij een meerstemmig Hongaars/Oostenrijks liedje toestuurde, Ger Brakel die mij tipte op The church in the wildwood (dat populair is tot in Afrika waar zijn Masai het zingen) en Marja Cornelissen die op zoek was naar liederen die horen bij het Zweeds Luciafeest (op 13 december) en dat werd het prachtige Jul Jul starende Jul. Je kan ze hier bekijken en beluisteren. Op deze pagina vind je ook de klassieke kerstliederen

In het CF deel diversen heb ik een nieuw stuk geplaatst van Rein Mebius, voor hem was dit jaar wel een behoorlijk afwijkend jaar want er ging geen enkel optreden van THC Oostergoo door, maar ook de repetities lagen stil. Maar .. elk nadeel heb zijn voordeel, wij kunnen daardoor wel genieten van eigen werk van hem. Zo stuurde hij me deze week een compositie die hij dit jaar gemaakt heeft Longerle, Fries voor hunkeren en verlangen. Je kan het hier bekijken en beluisteren het stuk is zowel voor een GC als CF trekharmonica bewerkt.

Een nieuw project waar ik volgend jaar mee wil gaan starten, maar je kan je nu al aanmelden: in deze soms donkere coronatijden zitten we meer thuis dan anders waardoor we onze passie moeilijker met anderen kunnen delen. Tegenwoordig hebben de meesten van jullie wel een smartphone en .. daar zit een camera op. Die camera gaan we (leren) gebruiken om filmpjes op te nemen en die met elkaar te delen en elkaar te inspireren in een Whatsapp groep. Samen komen we verder dan alleen. Meer weten klik hier

En tot slot een mooi klein verhaaltje passend in de advent en kersttijd en waar ik heel blij van werd. Deze week hoorde ik ver in de namiddag een plof op de deurmat. De post is vaak laat in deze tijd van het jaar, ik was verdiept in mijn boek en schrok een beetje, herkende niet gelijk het geluid. Daar lag een pakketje voor me uit Duitsland. In dat pakketje trof ik een hele bijzondere reep chocola aan: Edelbitter Mousse mit Orange. Precies mijn smaak maar dan weer in een andere uitvoering en verder een klein briefje. De afzender schreef mij dat ze onlangs begonnen was met het leren spelen van de diatonische accordeon en heel blij was met mijn website, met name een tweetal kerstliedjes konden haar zeer bekoren en ze was verrast over hoe goed dat al ging: "Sußer die Glocken nie klingen" en "Es wird scho glei dumpa"
Zou je deze liedjes ook eens willen proberen of andere kerstliedjes ze staan hier

____________________________________________________

Nieuws 25 november 2020

In het CF deel een tweetal nieuwe liederen geplaatst: een Duits volksliedje zowel met dubbele noten als een eenvoudige variant met enkele noten plus een pittig stukje het Israëlisch volkslied, liep ik per ongeluk tegenaan en kwam pas bij de uitwerking er achter dat dit een volkslied was.

____________________________________________________

Nieuws 23 november 2020

In het CF deel een ouderwets stukje klezmer geplaatst: Dzhankoy. Van dit stuk is ook een tweede partij en die vind je in het samenspelen deel. Van het populaire stuk "op de witte berg" heb ik een tweede partij gemaakt die eveneens is te vinden in het samenspelen deel. Verder kan ik melden dat de boeken met kinderboeken naar nieuwe lezertjes zijn, maar Buster is er nog!

____________________________________________________

Nieuws 17 november 2020

Voor degene die graag aan het Sinterklaas repertoire willen beginnen, maar zich afvroegen waar staan die liedjes nou ook al weer, hier is de link. En verder heb ik deze week twee dozen met Engelstalige kinderboeken binnen gekregen, ik deel niet alleen bladmuziek maar ook boeken op www.wijdelen.nl. Daar zat een leuk boekje bij Buster plays along, een voorleesboekje. In dit filmpje wordt het voor gelezen. Interesse in alle Engelstalige kinderboeken, of weet je iemand die dat kan hebben? Stuur me een mail, interesse in Buster plays along dan kan je me ook een mail sturen met je adres. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

____________________________________________________

Nieuws 13 november 2020

Deze week ontving ik het droevige bericht dat Ardy Proot dinsdag overleden is. Dat maakte wel indruk, hoewel ik wel wist dat ze ziek was, dat had ze me zelf verteld, maar er blijft iets in je wat het niet kan geloven en bevatten, dat zo’n fijn energiek en levendig mens er niet meer is. Lees hier meer.

____________________________________________________

Nieuws 10 november 2020

Het is nog aan de vroege kant, maar in het voorjaar van 2021, wil Heleen Rook weer een Sela workshop organiseren in Zwolle, bijgaand meer informatie
Alleen op 13 maart is er nog plaats (LN 3-12-2020) Wilfried Peter Gödeker stuurde me een prachtig filmpje waar je heel blij van word, alleen dat intro al, deze dame(s) hebben nog meer gepubliceerd op youtube, kijk maar eens op hun homepage

____________________________________________________

Nieuws 7 november 2020

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een liedje plaatste in het GC deel. Vandaag heb ik een heel fraai Joods slaapliedje Shlof zhe mayn feygele geplaatst. Ik vind hem in de GC variant het mooist. Ik heb er ook een video bij gezet waarin het liedje gezongen word. Mocht je de CF versie willen hebben stuur me dan een mailtje.

Verder heb ik een drietal samenspeelliedjes toegevoegd aan het samenspeel repertoire. We gaan richting adventstijd, zo kan je alvast de Besinnliche Adventsweise oefenen, die stond al in het kerst deel, maar zonder mp3 bestanden. Verder de Almbleamerl landler, ook daarvan stond de eerste partij reeds in het CF deel, maar hij is nog veel mooier als je een tweede partij toevoegt. Je kan met beide mp3 bestanden meespelen, (corona safe dus). En tot slot heeft Heleen Rook een tweede partij gemaakt op verzoek van een leerling bij Anna's walsje (staat in het CF deel) Ook hier staan beide partijen compleet met mp3 bestanden in het samenspelen deel. Op de foto staat trouwens Anna voor wie ik ooit dit walsje maakte.

____________________________________________________

Nieuws 31 oktober 2020

De afgelopen tijd (nog) niet toegekomen aan het bewerken van nieuwe bladmuziek helaas, ik hoop de komende week. Maar ik heb wel een heel mooi oud Georgisch lied gevonden (met dank aan Jos Gores). Zo mooi als het hier gezongen word kan ik het niet bewerken, maar een poging wagen kan altijd. Een van de vele to do dingen. Nog meer filmpjes werden alweer enige tijd geleden ingezonden zoals deze door Hans Vink La foule en deze door Philip de Waal Faded Love. Tot slot ook nog een filmpje over de bouw van een steirische harmonica, er staan er meer op dat kanaal.

____________________________________________________

Nieuws 17 oktober 2020

Om te beginnen wil ik een aantal anonieme donateurs heel hartelijk bedanken voor hun donaties, weet dat ik dat zeer waardeer! Ik heb verder twee nieuwe stukken geplaatst een mooi stukje uit Kärnten I hab di gern en een oud Duits volksliedje Kommt ihr G'spielen. je kan ze hier bekijken en beluisteren.

____________________________________________________

Nieuws 3 oktober 2020

Een Tsjechisch bundeltje ooit ontvangen van Tiny. Eindelijk heb ik er mee gedaan wat de bedoeling was, stukjes bewerken voor de trekharmonica. Na de afkondiging van de hernieuwde corona maatregelen waardoor velen weer meer thuis zijn ben ik gelijk aan de slag gegaan. In de hoop jullie dagen weer wat lichter te kleuren heb ik vier liedjes bewerkt, je kan ze hier bekijken en beluisteren.

____________________________________________________

Nieuws 26 september 2020

Ik ga nog even door op het ingeslagen pad van eenvoudige repertoire niveau 1 en 2. Ik vond een mooi Russisch liedje, zoals wel vaker op een Duitstalige website: Heute in der nacht - Heimweh. Ik heb de eerste partij en de dubbele noten in het CF deel gezet en de eerste en tweede partij in het samenspelen deel.

____________________________________________________

Nieuws 14 september 2020

Ik zag in de meest recente Klank (tijdschrift voor accordeon en trekharmonica liefhebbers) een bericht dat Dinie Zweverink in haar winkel in Lochem een drietal kennismakingsworkshops geeft voor de trekharmonica a.s vrijdag 18 sept; voor de steirische harmonica zaterdag 26 september en voor de accordeon zaterdag 2 oktober.  Meer informatie vind je hier.

____________________________________________________

Nieuws 9 september 2020

In mijn zoektocht naar eenvoudig repertoire niveau 1 a 2 vond ik twee oude walsjes die ook nog een aardige tweede partij er bij vormen. Ik heb ze dus uitgewerkt in twee partijen die vind je hier. Maar ik heb ook de eerste partijen los uitgewerkt en ook van beiden een dubbele noten versie gemaakt dan zitten we al snel bij niveau 3. Dus voor elk wat wils! klik hier voor de dubbele noten versie en de enkele noten versie

____________________________________________________

Nieuws 2 september 2020

Zojuist vernomen van Hans Jager: Het muzikanten treffen in het Ridder Hoen park in Hoensbroek gaat op 13 september gewoon door. Het is buiten, kleinschalig en uiteraard houd men zich aan de corona regels.
Verder ontving ik van HansPeter Haas een bericht over drie trekharmonica workshops in Duitsland voor beginners, begonners en gevorderden in april mei volgend jaar, ze worden o.a. gegeven door Jan Budweis; Benoit Vignaud; Cedric Pierini en Archie Churcill-Moss, meer info klik hier

____________________________________________________

Nieuws 20 augustus 2020

Ik heb recent de laatste nummers bewerkt uit het oude Enkhuizer lesboekje wat ik hier nog had liggen, het betreft heel diverse nummers een musette, een mazurka, een dans en een mineurwalsje. Ze zijn niet heel moeilijk,  Als je ze wil horen en de bladmuziek wil bekijken, klik dan hier

____________________________________________________

Nieuws 3 augustus 2020

Helaas ging het Enkhuizer trekzakfestival dit jaar niet door. Maar het repertoire wat veel trekharmonica spelers uit deze stad als basis hebben ben ik aan het bewerken zoals ik eerder uit het Sneeker trekzakboek oude deunen heb bewerkt. Dit keer een tweetal Engelse deuntjes, preciezer Morris dansen. Als je ze wil horen en de bladmuziek wil bekijken, klik dan hier

____________________________________________________

Nieuws 26 juli 2020

Met dit regenachtige weer alle tijd om nummers te bewerken: ik heb er drie toegevoegd aan het CF deel, te weten Bolandse Noointjie ook wel bekend als Beautiful dreamer, een fraai deels dubbele noten liedje; verder een heel bekend stuk Home on the range en een traditioneel Cajun lied, wat vrij vertaald heet, ik liep langs je deur. Als je ze wil horen en de bladmuziek wil bekijken, klik dan hier

____________________________________________________

Nieuws 11 juli 2020

In deze ongewone tijden waarin we vaak meer tijd thuis doorbrengen, is onze computer een geweldig middel om onze eenzaamheid en verveling te bestrijden. Ik krijg geregeld filmpjes toegestuurd om te delen: dit keer een filmpje wat knockdown heet en door twee harmonica cracks is gemaakt. En zoals gewoonlijk ook iets totaal anders een filmpje met maar liefst 10 verschillende accordeon en trekharmonica fanfares die door de straten trekken wel zo veilig tegenwoordig. Een inspirerend idee?

____________________________________________________

Nieuws 4 juli 2020

Als je goed kijkt naar het plaatje kan je het al raden, er staat een bekend oud Iers liedje van de Dubliners in het CF deel getiteld Spancil Hill. Ik vond een uitvoering in een oud Enkhuizer lesboekje wat ik aan het door spitten ben. Die heb ik aangepast aan de uitvoering van de Dubliners. Ik trof in dit boekje ook een eenvoudiger deuntje, genoemd naar de Limburgse naam van de trekzak de Quetschbühl. Bekijk en beluister ze hier

____________________________________________________

Nieuws 22 juni 2020

In het CF deel heb ik een nieuw lied geplaatst, een studie stuk. Een oude Poolse tango die ik voor het eerste hoorde op TEEU, daar werd hij in de docenten ronde gespeeld door Jan Budweis (zie foto) in 2017. Het heeft nog 3 jaar geduurd voordat hij hier staat. Meer info over de achtergrond bij dit lied, klik hier.

Verder trof ik dit weekend op Youtube een mooi voorbeeld aan van de ontwikkelingen op video gebied. Daar steken mijn cursusfilmpjes wel flauw bij af, maar goed die staan er ook alweer 10 jaar op. In Frankrijk speelt een speler wel heel fraai een lied met een mooie visuele uitleg er bij, klik hier om zijn op dit moment 7 filmpjes te bekijken

____________________________________________________

Nieuws 1 juni 2020

Bij het opruimen van mijn verzameling bladmuziek kwam ik een klein A5 lesboekje tegen, naar ik mij herinner, uit Enkhuizen. Het is nog met de hand geschreven bladmuziek en keurig gekopieerd. Geen idee hoe het op mijn pad gekomen is, maar in dat boekje trof ik een heel oud liedje aan uit 1500 met een bijzondere titel Hupfauf. Je kan het beluisteren en spelen als je wil. Evenals een andere snelle Italiaanse polka Guarda la luna waarvan ik de bladmuziek vond in een "stapel nog eens uit te werken stukken". Ook hier heb ik geen idee meer hoe ik er aan kom.

Recent vond ik een prachtige opname van een lied wat ik vaag kende onder de titel Come from the hill, een oud Schots liedje. Toch was het niet Schots wat ik hoorde. Het bleek Iers te zijn: Buachaill o'n Eirne, ik ben een jongen uit Ierland. De mooie tweede stem van de vrouw deed me denken aan Esther Ofarim en Judith Durham van The Seekers. Ik heb het lied bewerkt en je kan het hier vinden

____________________________________________________

Nieuws 15 mei 2020

Deze week heb ik de laatste stukjes uit het Sneeker trekzakboek bewerkt. Scarborough Fair; The wonderful effects of the Leicester railroad en Love is pleasing. Daarmee is weer een project afgerond en is er weer ruimte gekomen voor andere stukken. Daar ben ik ook al mee bezig, maar zoals zo vaak ben ik met allerlei dingen bezig dus dat kan nog wel even duren. De genoemde stukken kan je hier bekijken

Nog een aantal mededelingen: gisteren kreeg ik bericht dat alle evenementen van de waterweken 2020 vanwege het coronavirus in Enkhuizen zijn afgelast, dat betekent dat het  trekzakfestival in Enkhuizen op 26 juli helaas niet door kan gaan.  Verder wil ik de donateur met een dankbaar hart heel hartelijk danken!! En een tip: mocht je denken theoretisch uiteraard, ik ben helemaal klaar met de beperkingen van de trekharmonica, geen probleem, er staat een videocursus accordeon spelen voor je klaar op deze plek.

____________________________________________________

Nieuws 10 mei 2020

Deze week hoorde ik mijn lief ergens diep verborgen in ons huis, blauwe korenbloemen zingen. Ze was in een karaoke bui. Ik dacht dat wil ik wel eens proberen te spelen op mijn trekharmonica. En dat ging eigenlijk vrij snel. Dat was ook de reden dat ik dacht, dat kan ik wel met jullie delen, bij deze heb ik er een uit je hoofd spelen filmpje van gemaakt. Het staat ook op de site van het Diatonisch Nieuwsblad. Waar nog veel meer filmpjes staan, mocht je je vervelen.

Ik sta hier uitgebreid te lachen terwijl Agustin een Spaanse trekharmonica speler mij in 2015 een verhaal verteld. Het is het trekzakfestival in Enkhuizen waar dit plaats vind. Augustin is met zijn vrouw en een bevriend stel vanuit Granada naar Nederland afgereisd om mij (zijn leraar) te ontmoeten. Hij had minder dan een jaar daarvoor mijn website ontdekt en was verwoed aan de oefenen gegaan met de online cursus om trekharmonica te leren spelen. Positief punt daarbij was dat hij als gids in het Alhambra Nederlands had geleerd en dat kwam hem toen erg van pas. Nu vijf jaar later moet ook Augustin thuis blijven door de corona maatregelen en is zijn werk de komende tijd onzeker. Hij heeft de tijd onder andere gebruikt om een filmpje wat al 5 jaar op een bewerking wachtte te maken en naar me toe te sturen. Bij deze deel ik het resultaat.

____________________________________________________

Nieuws 3 mei 2020

Ik heb vandaag drie nummers in het CF deel geplaatst: twee nummers uit het Sneekerboek te weten De Finse mazurka en een Turks volksliedje, Ze hebben niveau 2 gekregen, maar eigenlijk past niveau 2,5 beter, maar ja dat paste niet in het hokje. En verder een fraai Krontjong slaapliedje Terang Bulan, bewerkt op verzoek van een trekharmonica speelster. Bekijk en beluister ze hier.

Mededelingen en een slimme tip: Het muzikantentreffen in Hoensbroek wat gepland stond in mei is verplaatst naar 13 september a.s.
Als je op zoek bent naar bladmuziek van andere spelers; als je op zoek bent naar trekharmonica winkels; als je op zoek bent naar contact met andere spelers online, en nog veel veel meer. Waar ga je dan naartoe?? Dan klik je op deze link en kom je bij de linken pagina waar allemaal interessante verwijzingen staan.

____________________________________________________

Nieuws 21 april 2020

Dit bericht ontving ik een paar dagen geleden van Thea Overmars: "Wellicht nog net op tijd voor 5 mei heb ik een serie liedjes voor harmonica geschikt gemaakt (..) Misschien kunnen muzikanten op bevrijdingsdag iets van deze lijst gebruiken, als ze gaan spelen op balkon of in de voortuin."  Ik heb ze zojuist online gezet voor iedereen, door op deze link te tikken kan je ze bekijken

En we blijven even in dezelfde stijl want een week geleden werd ik benaderd door Eduard Bekker van de Harmonicahoek of ik niet een versie in C had van het Wilhelmus. Nee ik had alleen een versie in F, maar op verzoek heb ik er een in C gemaakt. Op zijn website lees je er meer over.

Het is duidelijk Corona zorgt voor reuring op allerlei terreinen: zo biedt Mark Sohngen een lescursus aan op internet voor een klein prijsje; maakt het diatonisch nieuwsblad een doorstart met online lesmateriaal van diverse docenten allemaal gratis. Je kan je abonneren om nieuwe updates te ontvangen; maar ook op youtube zal je staan te kijken van de vele filmpjes die dagelijks geplaatst worden. Geniet er van!

____________________________________________________

Nieuws 14 april 2020

Eind maart trof ik onverwacht op facebook een berichtje in de trekharmonica groep dat Dick Steenbergen speciaal voor mij een compositie had gemaakt. Een leuk bericht, hij heeft er ook een filmpje van gemaakt compleet met tekst waarom hij dit heeft gedaan. Dat kan je allemaal lezen, bekijken en je kan de bladmuziek ook downloaden vanaf deze plek.

En in deze tijden waarin we veel thuis zijn, soms de verveling toeslaat en soms het weer ons binnen houd, zijn tips altijd welkom. De eerste vraag is wil je lezen of wat doen, we beginnen met doen: bladmuziek zelf maken, wie wil dat niet eens proberen, een complete gratis cursus vind je hier; Lucht pakken terwijl je aan het spelen bent, wie loopt er niet mee te klooien in de eerste jaren dat je speelt: hier vind je een uitleg met foto's en tekst en hier een filmpje hoe je lucht kan pakken tijdens het spelen; Voor de lezers ook twee tips: overweeg je een ander instrument aan te schaffen lees dit artikel dan. En wil je gewoon een mooi verhaal, lees dit dan eens.

Tot slot vind ik wel dat ik even moet reageren op de vele vele mooie reacties die ik kreeg over mijn besmetting (onze moet ik zeggen, mijn lief heeft me vermoedelijk besmet) met vermoedelijk het corona virus.  Ik was natuurlijk ook net in een dankbaarheidsfase zo kort na mijn lange periode van koorts dat me dit niet onberoerd liet. Dank veel dank ook dit zag ik weer eens niet aankomen. Die dankbaarheidsfase ben ik nog niet uit, maar zoals een speelster aangaf, ik vraag me af of jij daar ooit uit komt, want ik ken je niet anders. Dat is ook wel een beetje zo, maar nu is het wel veel sterker, of .. ben ik het me meer bewust.
Voor degene die mijn verhaal ook gebruiken waarvoor het vooral bedoeld is als ervaringsverhaal voor lotgenoten, heb ik aan het einde een update geplaatst hoe de eerste twee koortsvrije weken zijn geweest. Het echte herstel zeg maar. Hier kan je mijn verhaal en mijn update lezen. Vanzelf sprekend mag je het delen (zoals alles op deze site) met wie je maar wil.

____________________________________________________

Nieuws 8 april 2020

En ik heb de draad weer opgepakt, na een lange en behoorlijk slopend gevecht met een virus voel ik mij weer stukken beter. Ik ben nog niet helemaal de oude, maar inmiddels wel zover dat ik met veel plezier weer twee stukken bladmuziek bewerkt heb en ingespeeld. Een Deens en een Fins liedje uit .. inderdaad het Sneeker trekzak boek. Bekijk en beluister ze hier

En ook THC Oostergoo heeft zijn concert begin april moeten verplaatsen. Voor degene die het nog niet wisten, ze verhuizen naar het najaar op precies te zijn naar zaterdag 31 oktober en zondag 1 november klik hier om meer informatie en om je aan te melden voor dit gratis concert, na afloop mag je een donatie doen.

____________________________________________________

Nieuws 2 april 2020

Zoals ik in mijn laatste bericht al melde was ik behoorlijk ziek geworden van vermoedelijk het corona virus. Dat is verder uit de hand gelopen en wel zodanig dat ik mij dagenlang terug getrokken heb in mijn slaapkamer, met maar een zorg? Word ik wel weer beter. Ik heb besloten nu ik inmiddels vier dagen koortsvrij ben, maar nog lang niet hersteld, om mijn verhaal te delen. De reden is simpel, ik heb veel steun gehad aan verhalen die leken op de mijne die me in de nachtelijke uren werden voor gelezen door mijn lief. Hopelijk heeft er ook iemand steun aan mijn verhaal. Maar ik deel mijn verhaal ook, hoewel ik er absoluut niet trots op ben, voor degene voor wie corona nog een ver van mijn bed show is: wees hoe dan ook voorzichtig in de buitenwereld. Het was in mijn geval ook dichterbij dan ik dacht. Hier kan je mijn verhaal lezen. Vanzelf sprekend mag je het delen (zoals alles op deze site) met wie je maar wil.

Heel blij werd ik vandaag toen de deurbel ging en er een pakketje voor mij bezorgd werd. Dat is vrij ongewoon, want bijna altijd doe ik de deur open voor een bezorger die iets voor mijn lief komt brengen. Even dacht ik nog dat ze mijn naam gebruikt had, mijn lief blijft graag zo anoniem mogelijk, maar toen ik de doos opende wist ik die kan alleen maar voor mij zijn. Wat een heerlijke bonbons!!!! Dank Chris heel hartelijk dank wat een mooi geschenk.

____________________________________________________

Nieuws 23 maart 2020

Het lag in mijn bedoeling om al eerder nieuwe tips door te geven ware het niet dat ik sinds een kleine week zelf geveld ben door een griepvirus. Volgens de richtlijnen van het rivm geen corona, maar ik ben er wel behoorlijk ziek van. Nog steeds ben ik niet hersteld, maar de thermometer komt niet meer boven de 38, dus ik vertrouw er op dat we de goede kant op gaan. Kortom tijd om weer wat tips de wereld in te gooien: wil je actief aan de slag? Probeer dan de cursus uit je hoofd leren spelen, wellicht belangrijk om er bij te vertellen scrol even naar beneden naar het eerste filmpje ontwaak; wil je vooral lezen? jaaroverzichten vind je hier; Wil je vooral kijken luisteren en wellicht wat zelf doen probeer dan de klezmer cursus eens van Wim en Inge

____________________________________________________

Nieuws 14 maart 2020

In deze dagen waarin een virus door ons land raast of wellicht stapvoets gaat, we weten het niet, zijn we soms ongewild meer thuis dan we willen. Dan kan het fijn zijn om wel enige afleiding te hebben om onze angsten niet te groot te laten worden. Om die reden een paar tips om de aandacht helemaal te richten op iets totaal anders: de cursus moeilijke stukken leren spelen of een Cursus Keltische (lees Ierse) muziek leren spelen.

____________________________________________________

Nieuws 12 maart 2020

De dagen worden langer, je ziet de eerste krokussen en hyacinten al opkomen. Onze boom zit al vol met knoppen. De lente komt er aan. Jaarlijks de tijd waarop ik een verzoek doe aan degene die mijn site frequent bezoeken maar nog geen donateur zijn. Het is geen verplichting voor alle duidelijkheid, je kan je vrij voelen om hier op je gemak rond te struinen. Doe dat vooral je pikt er een hoop kennis en vooral ook bladmuziek mee op. Maar mocht je wat terug willen doen, dan mag dat en dat waardeer ik zeer. Erkenning en waardering daar kan geen mens zonder! Hier vind je meer informatie. of op deze plek

Ondertussen ben ik in alle rust weer verder gegaan met het bewerken van nummers uit het oude Sneeker trekzakboek dit keer: Seemansklachte, Garren kwak en Pikka musta. Het laatste nummer heb ik ook in een lage versie uitgewerkt. Bekijk en beluister via deze link alle nummers.

In Enkhuizen zit de nieuwe organisatie ook niet stil en ze hebben een poster gemaakt waarop de informatie staat, die je nu nodig hebt als je er naar toe wil en je aan wilt melden. Klik op het plaatje of op deze link en er opent zich een pdf bestand. Uiteraard staat het je vrij om die voor je raam te hangen.

____________________________________________________

Nieuws 27 februari 2020

Ondertussen ben ik in alle rust weer verder gegaan met het bewerken van nummers uit het oude Sneeker trekzakboek dit keer twee oude shanties: Limejuice ship en het Bittere zeemanslied. Beide stukken staan elders al op de website uitgewerkt door Wim of Sjoukje, hier kan je de linken naar hun stukken vinden. De stukken uit het Sneeker boek zijn wat eenvoudiger uitgewerkt. Bekijk en beluister via deze link deze nummers.

____________________________________________________

Nieuws 16 februari 2020

Ondertussen ben ik in alle rust weer verder gegaan met het bewerken van nummers uit het oude Sneeker trekzakboek dit keer: Hakke tone, de uil zat in de olmen en Il pleut. Dat laatste lied eindigt voor een beginner nogal heftig om die reden heb ik op de mp3 het stuk twee keer gespeeld, in de herhaling de laatste passage langzamer. Het laatste stukje I wish I had someone to love me, was een verzoeknummer van een eerder geplaatste melodie nu met deels dubbele noten. Bekijk en beluister via deze link alle nummers.

Zojuist verbeterde versie van Il pleut (maat 14) geplaatst 17/2 20.40

____________________________________________________

Nieuws 12 februari 2020

En ook THC Oostergoo meld zich weer voor een tweetal concerten in het voorjaar, klik hier om meer informatie en om je aan te melden voor dit gratis concert, na afloop mag je een donatie doen. Dit jaar ben ik er helaas helaas niet een van de bezoekers want dat weekend ben ik in Zwolle voor een samenspeeldag bij deze club, die dag is al volgeboekt met leden van deze club, ook leuk natuurlijk.

____________________________________________________

Nieuws 6 februari 2020

Het was even onzeker, maar het Trekzakfestival in Enkhuizen heeft een nieuwe werkgroep! De nieuwe datum van het evenement wordt zondag 26 juli 2020. De inschrijving en informatie gaat per mail. Volgende week krijgen de mensen waarvan het mailadres bij de organisatie bekend is een vooraankondiging en in april een inschrijfformulier. Hoort zegt het voort. Als je mocht denken waar gaat dit over, kijk dan eens hier of hier naar verslagen en vooral filmpjes van voorgaande jaren. Ook als je niet ingeschreven staat kan dat alsnog, maar ook zonder inschrijving ben je welkom (met of zonder trekzak) rondom de haven van Enkhuizen zondag 26 juli a.s.

____________________________________________________

laatste Nieuws 3 februari 2020

Twee nieuwe nummers in het CF deel, mineur walsjes die niet heel erg moeilijk zijn, maar wel enige training nodig hebben om ze mooi te spelen: een slaapliedje Rozhinkes mit Mandlen en een treurig liedje over de tranen van de molenaar Dem Milners trern Hier kan je de bladmuziek bekijken en beluisteren.

____________________________________________________

Nieuws 20 januari 2020

Ondertussen ben ik in het oude Sneeker trekzak boek verder aan het spelen. Een boek wat ik rond de kerstdagen vond bij het opruimen. Stukjes die ik leuk vind heb ik bewerkt, dat zijn er drie Silerssankje; Jentjemar en Feu de la mer Hier kan je de bladmuziek bekijken en beluisteren.

____________________________________________________

Nieuws 4 januari 2020

Johnny Cash vertolking van dit lied is altijd bij mij blijven hangen. Het lied zelf is al heel oud 1856. Het was populair tijdens de Amerikaanse burgeroorlog Meer info vind je hier. Verder nog een 'nieuw' lied in het CF deel, getiteld de riedel. Ook daarover vind je hier meer info. Hier kan je de bladmuziek bekijken en beluisteren.

________________________________________________________ 

Laatste nieuws